У нас на Садах №7

Вісник з питань самоврядування на території

ОСТ «Русанівський масив» (Русанівські Сади, м.Київ)

 

2012-й минув. Що вдалося?

На останньому в минулому році засіданні Правління ОСТ йшлося, зокрема, про те, що вдалося зробити новообраному виконавчому органу за перші два з половиною місяці роботи

  •  Створено Об’єднання постійних жителів Русанівських Садів, яке має окремий банківський рахунок і власні кошти на спільні програми розвитку ОСТ.
  • Проведено ремонт Центральної дороги (на це витрачено додатково 100 тис. грн.).
  • Зібрано й вивезено 4800 кубометрів сміття, на що витрачено рекордну суму коштів – 223 тис. грн.
  • Виготовлено технічні умови для прокладання нової високовольтної електролінії. Зібрано кошти на придбання електрокабелю для цієї лінії.
  • Збудовано майданчик збору та сортування сміття на 6-ій Садовій (10 тис. грн.).
  • Набуто досвіду облаштування території відпочинку (пляжів) у літню пору.
  • Оформлено перших кілька десятків членських книжок постійних жителів Русанівських Садів.
  • Виконано й профінансовано основні (невідкладні) господарські роботи.
  • Налагоджено регулярний випуск масовим тиражем вісника «У нас на Садах». Функціонує офіційний сайт Русанівських Садів.
  • Жителі Русанівських Садів мають змогу отримувати інформацію про життя ОСТ електронною поштою.
  • Вчасно сплачується зарплата найнятим працівникам ОСТ.

 

Триває збір коштів

на прокладання нової високовольтної електролінії, яка убезпечить жителів Русанівських Садів від перебоїв у електрозабезпеченні, розширить ліміти енергопостачання.

Згідно з рішеннями Ради голів СТ та зборів постійних жителів, цільовий внесок на цю справу постійних жителів становить 300 грн., сезонних дачників – 100 грн.

Багато садівників уже сплатили ці кошти, що дозволило виготовити технічні умови і накопичити достатні кошти на закупівлю високовольтного кабелю. Просимо інших підтримати акцію. В подальшому це братиметься до уваги при вирішенні питань електрифікації окремих земельних ділянок.

 

Перепис населення: для нас це важливо

Незабаром відбудеться Всеукраїнський перепис населення, підготовку до якого державними органами вже розпочато.

Як відомо, перепис проводиться не за місцем реєстрації, а за місцем реального проживання людей, що дуже актуально для жителів Русанівських Садів. Вірогідно, що опис постійних жителів території СТ в подальшому допоможе нам вирішити питання реєстрації, налагодження медичного, поштового, комунально-побутового обслуговування тощо.

Великі сподівання на всіляке сприяння в проведенні у нас перепису на голів СТ.

 

За електрику слід платити вчасно

Правління ОСТ погоджує з «Київенерго» процедуру отримання дозволу на виготовлення технічних умов для приєднання до електромереж споживачами Русанівських Садів. Запроваджується довідка на отримання техумов, що видається за двома підписами – голови відповідного СТ та голови ОСТ «Русанівський масив» (погодження). У такий спосіб контролюватиметься вчасна оплата власниками земельних ділянок спожитої ними електроенергії.

Щодо найбільш злісних боржників вжито заходів – відкликано раніше видані їм довідки на отримання послуг «Київенерго».

 

Минулий рік міг би бути кращим,

якби окремі садівницькі товариства не спекулювали на інших, а розрахувалися по членських внесках.

Особливо підвели СТ «УкрДІПроцукор», «Червона троянда», «Комунальник». За них заплатили інші. Шкода, коли гроші доводиться витрачати на погашення чиїхось боргів, а не на розвиток Русанівських Садів.

Офіційну інформацію про ОСТ «Русанівський масив» та новини Русанівських Садів читайте на сайті http://sady.in.ua

 

Не називай себе патріотом Русанівських Садів,

якщо живеш тут постійно, але «забуваєш» сплачувати внесок на розвиток території в розмірі 1000 грн. на рік (83 грн. на місяць).

Якби хоч один рік власники всіх заселених земельних ділянок виконали цю норму Статуту ОСТ, то ми змогли б повністю відремонтувати та упорядкувати Центральну дорогу, освітили б усі вулиці і не мали б проблем з вивезенням сміття.

Рівень життя, що підтримується в інших котеджних містечках Києва та приміської зони, буде й на Русанівських Садах тоді, коли ми хоч щось (а бажано – стільки ж, як і вони) платитимемо за бажаний комфорт;

якщо викидаєш на смітник будівельні відходи і тягнеш під контейнери гілки зі свого саду. І якщо дозволяєш це робити іншим.

223 тис. грн річних за побутове сміття – надто велика плата за нашу безгосподарність. Півтора куби на кожного, включно з тими садівниками, які приїздять на Сади лише на вихідні та під час відпусток. А на 2013 рік «Київтранс» вдвічі збільшує розцінки за вивезення сміття. Якщо цю ситуацію ти не зміниш, справним платникам внесків буде важко платити й за себе, і за тих, хто платити не хоче, а смітить за трьох;

якщо миришся з тим, що на твоїх очах нищать зелені насадження, засмічують пляжі, розкидають вздовж плес пляшки й целофанові пакети. Хіба для того ти поселявся і обживався на Русанівських Садах, щоб тонути тут у роками незбираному смітті?

Якщо не запитуєш у голови свого товариства, чи всі внески він зібрав і чи передав обумовлену Статутом частину цих внесків для вирішення загальних питань (стан доріг, сміття, освітлення, торгівля, пляжі, безпека проживання тощо)? Адже три чверті всіх спільних побутових питань і проблем Садів вирішуються не окремими товариствами, а Правлінням ОСТ;

якщо заплющуєш очі на жлобство окремих своїх сусідів, які намагаються жити за рахунок інших (наприклад, пробують красти електроенергію чи заявляють, що, маючи акт приватної власності на земельну ділянку, вони нікому нічим не зобов’язані, а питання розвитку Русанівських Садів хай вирішує хтось інший і за гроші когось іншого). На щастя, таких небагато…

 

Хотілося жити за рахунок сусідів

Три тижні правління СТ «Зоря» намагалося вплинути на сім’ю N, що володіє двома житловими будинками по вулицях Садовій 7 та Садовій 8 і вигадує різні способи несанкціонованого відбору електроенергії. Які «винаходи» вони тільки не застосовують – і лічильник підміняли, і підключалися до електромережі без обов’язкових дозвільних документів… Про результати їхніх «пошуків» судіть самі: в зимовий час за споживання електроенергії в будинку, де проживає чимало людей і де, крім побутової техніки, є ще й електропідігрів підлоги, вони вмудрялися сплачувати… 20 чи 30 гривень за місяць. Ви вірите, що тут усе чесно?

Маніпуляції родини N з електрикою було зафіксовано ще на початку 2012 року. Тоді у них, коли замінили лічильник і зняли показники за місяць, виявили вражаючу різницю між «новими» і «старими» цифрами. Цей факт згадувався навіть на загальних зборах товариства «Зоря» влітку. Але винних «пожаліли» й нічого з них не стягували за вкрадене, а вони й далі продовжували робити те, до чого звикли – жити за рахунок сусідів. Зрештою, зіткнувшись із фактом наростання суми неплатежів за електроенергію по всьому товариству, які лягали на плечі всіх членів цього СТ, правління «Зорі» провело перевірку використання електроприладів і склало акт про «зекономлені» цією сім’єю майже шість тисяч гривень. А коли заміряли споживання ними електроенергії на іншій ділянці, то й там за тиждень набігло на лічильнику набагато більше, ніж до цього показували вони за цілий місяць.

Коли розглядали цей факт на засіданні правління СТ «Зоря», було озвучено промовисту порівняльну цифру: за приблизними підрахунками, протягом 2012 року через цю «економію» одних усім іншим, кожній земельній ділянці в цьому товаристві додатково набігло по 40–50 грн.

Є різні способи протидії крадіям електроенергії, але найбільш дієвий, напевне, – громадський осуд тих, хто звик паразитувати за рахунок сусідів по товариству. Правління ініціюватиме на загальних зборах розгляд питання про виключення N зі складу членів товариства.

 

02002, м.Київ, Дніпровський район, Русанівські Сади, вул.Садова 15, буд. 42-а.

Р/р 26008799990629, МФО 380838 у ПАТКБ «Правекс-банк» м.Києва, код ЄДРПОУ 22865491.

http://www.sady.in.ua ● E-mail: sady@sady.in.ua ● Тел.: 517-49-80, 379-22-19.