Кабмін дав 8 млн на знесення дач, що заважають Подільському мостовому переходу

КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м.Києва» 11 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Шатро» на знесення будинків та зелених насаджень у рамках будівництва Подільського мостового переходу через р.Дніпро у м.Києві. Вартість угоди склала 7,92 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Зносити будинки, споруди та зелені насадження будуть на 133 садових ділянках Русанівських і Воскресенських садів, що підлягають знесенню в зв’язку з будівництвом Подільського мостового переходу. Споруди розбиратимуть з фундаментом, зелені насадження викорчують. В середньому знесення однієї дачі коштуватиме близько 60 тис грн.

Будівництво фінансується з державного бюджету, завершити роботи повинні до кінця наступного року. Засновниками броварського ТОВ «Шатро» зі статутним фондом 20,5 тис грн. є Максим та Інна Онуфрієви.

Зносити споруди на Русанівці почали ще в жовтні минулого року, з мешканцями призначених під знищення будинків повинні були укласти договори про матеріальну компенсацію, надання квартир або будівництво нових будинків у Биківні. Однак власники будинків неодноразово заявляли, що пропонована грошова компенсація не покриває вартості їхніх домівок.

Головний архітектор столиці Сергій Целовальник пообіцяв уже наступного року відкрити міст. Київрада проголосувала за знесення Русанівських садів, щоб побудувати Подільсько-Воскресенський міст і дати дорогу метро на масив Троєщина. У відповідності з проектом, потрібно знести 265 будинків, тобто вдвічі більше, ніж замовлено на останньому тендері.

За матеріалами Наші гроші